2012-04-25 14:10:04• hírek • Póti Orsolya

Jubileumi koncertet adnak a szatmári fúvósok

Mircea Cacu, több Szatmár megyei fúvószenekar megalapítója április 28-án jubileumi koncertre invitája a nagyérdeműt. A koncert keretében elhangzanak filmzenék, klasszikus és könnyű zenei művek a szatmári fúvósok előadásában.

A színvonalasnak ígérkező rendezvénynek a „Dinu Lipatti" Filharmónia előadóterme ad otthont szombat este 18 órától. Ez alkalomból közel ötven fiatal, a Szatmár megyei egyesített fúvószenekarok tagjai lépnek fel, de sor kerül divatbemutatóra is, a Gyermekek Palotája divattervezői szakkörét látogatók szervezésében, valamint modern tánc show-t is láthatnak.

"Az ünnepi előadáson olyan fúvószenekarok lesznek jelen, mint a kaplonyi, a mezőpetri, az erdődi, a túrterebesti, piskolti egyesített fúvószenekarok és a szatmárnémeti Gyermekek Palotájának zenekara." - mondta el a Szatmár.ro-nak Mircea Cacu, a rendezvény főszervezője. A karmestertől ugyanakkor azt is megtudtuk, noha a rendezvényen tizedik évfordulót ünnepelnek, jelen lesznek olyan  zenekarok, amelyeket jóval előbb, vagy később alapítottak.

A koncerten elhangzanak majd filmzenék, klasszikus művek, indulók, de modern zenedarabok is. A közönség részletet hallhat a Csárdás királynőből, valamint Beatles és Abba számok is felcsendülnek a fúvósok előadásában.

Mircea Cacu számos szatmári fúvószenekart vezényelt az évek során, mint például a mezőpetrit, a kaplonyit, a béltekit, a piskoltit, és emellett vezetői pozíciót vállal a Szatmárnémeti Gyermekek Palotájában, ahol szintén tehetséges diákokból hozott létre együttest. A fúvószenekarokat többnyire a helyi önkormányzatok, illetve a zenekarban résztvevő fiatalok szülei támogatják.

A szombat esti koncertre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. A belépés ingyenes.

Illusztráció.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: